Podwieczorek - Kasza manna z malinami na ciepło | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Podwieczorek - Kasza manna z malinami na ciepło

Kasza manna z malinami na ciepło.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1825 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 26 g
  • Białko: 80 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
  • Węglowodany: 226 g
  • Cholesterol: 116 mg
  • Tłuszcz całkowity: 63 g
  • Błonnik: 39 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
Kasza manna
Składniki:
  • 30 g kaszy manny
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 100 g malin duszonych bez dodatku tłuszczu
Sposób przyrządzenia:
Mleko z wodą zagotować, wsypać kaszę, cukier i gotować, aż kasza manna napęcznieje. Przełożyć do miseczki i polać sosem z malin.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej