Podwieczorek - Maliny na ciepło z płatkami migdałowymi | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Podwieczorek - Maliny na ciepło z płatkami migdałowymi

Maliny na ciepło z płatkami migdałowymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1766 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
  • Białko: 75 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Węglowodany: 224 g
  • Cholesterol: 130 mg
  • Tłuszcz całkowity: 61 g
  • Błonnik: 45 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Maliny na ciepło z płatkami migdałowymi
Składniki:
  • 200 g malin
  • 75 g jogurtu naturalnego
  • 5 g prażonych płatków migdałowych
Sposób przyrządzenia:
Maliny smażyć bez dodatku tłuszczu. W szklance układać warstwowo jogurt i maliny na ciepło, zaczynając od jogurtu. Wszystko posypać prażonymi płatkami migdałowymi.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej