Podwieczorek - Sałatka owocowa z prażonymi płatkami migdałowymi | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Podwieczorek - Sałatka owocowa z prażonymi płatkami migdałowymi

Sałatka owocowa z prażonymi płatkami migdałowymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1603 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
  • Białko: 83 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
  • Węglowodany: 196 g
  • Cholesterol: 291 mg
  • Tłuszcz całkowity: 53 g
  • Błonnik: 34 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
Sałatka owocowa z prażonymi płatkami migdałowymi
Składniki:
  • ½ małego banana
  • 8-10 truskawek (ok. 100 g)
  • ½ kiwi (35 g)
  • 1 łyżeczka prażonych płatków migdałowych
Sposób przyrządzenia:
Owoce pokroić w plasterki, wymieszać w miseczce i posypać prażonymi płatkami migdałowymi.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej