Podwieczorek - Sałatka owocowa z prażonymi płatkami migdałowymi
Sałatka owocowa z prażonymi płatkami migdałowymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
(7 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1603 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
-
Białko: 83 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
-
Węglowodany: 196 g
-
Cholesterol: 291 mg
-
Tłuszcz całkowity: 53 g
-
Błonnik: 34 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
Sałatka owocowa z prażonymi płatkami migdałowymi
Składniki:
- ½ małego banana
- 8-10 truskawek (ok. 100 g)
- ½ kiwi (35 g)
- 1 łyżeczka prażonych płatków migdałowych
Sposób przyrządzenia:
Owoce pokroić w plasterki, wymieszać w miseczce i posypać prażonymi płatkami migdałowymi.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij