Sałatka z tuńczykiem
Wartość odżywcza i energetyczna
-
Wartość energetyczna: 228 kcal
-
Białko: 23 g
-
Węglowodany: 5 g
-
Tłuszcz całkowity: 13 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 2 g
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 2 g
-
Cholesterol: 65 mg
-
Błonnik: 3 g
Składniki:
- ½ puszki tuńczyka
- 50 g dowolnych kiełków
- ¼ czerwonej papryki
- ½ małej czerwonej cebuli
- ½ małej marchewki
- posiekana natka pietruszki
- sok z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Tuńczyka odsączyć z wody, kiełki osuszyć i umyć. Paprykę pokroić w paseczki, cebulę w piórka, marchew w słupki. Tak pokrojone warzywa wymieszać z cytryną i oliwą, umieścić w miseczce, dodać do nich rozdrobnionego tuńczyka.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij