Sałatka z tuńczykiem | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Sałatka z tuńczykiem

Wartość odżywcza i energetyczna
  • Wartość energetyczna: 228 kcal
  • Białko: 23 g
  • Węglowodany: 5 g
  • Tłuszcz całkowity: 13 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 2 g
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 2 g
  • Cholesterol: 65 mg
  • Błonnik: 3 g
Składniki:
  • ½ puszki tuńczyka
  • 50 g dowolnych kiełków
  • ¼ czerwonej papryki
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • ½ małej marchewki
  • posiekana natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Tuńczyka odsączyć z wody, kiełki osuszyć i umyć. Paprykę pokroić w paseczki, cebulę w piórka, marchew w słupki. Tak pokrojone warzywa wymieszać z cytryną i oliwą, umieścić w miseczce, dodać do nich rozdrobnionego tuńczyka.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
"error"