Śniadanie - Bułeczka z jajkiem sadzonym | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Bułeczka z jajkiem sadzonym

Bułeczka razowa z jajkiem sadzonym. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1788 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
  • Białko: 78 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
  • Węglowodany: 215 g
  • Cholesterol: 209 mg
  • Tłuszcz całkowity: 63 g
  • Błonnik: 30 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Jajko sadzone
Składniki:
  • 1 bułeczka razowa (ok. 80 g)
  • 1 jajko
  • miękka margaryna (ok. 10 g)
  • 2 plasterki chudej wędliny
  • 2 plastry pomidora
  • kiełki
Sposób przyrządzenia:
Na rozgrzanej patelni przyrumienić przekrojoną bułkę (od wewnętrznych stron). Na tej samej patelni zrobić jajko sadzone. Spód bułki posmarować margaryną, ułożyć kiełki, położyć jajko sadzone, 2 plastry pomidora. Wszystko przykryć drugą połówką kromki.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej