Śniadanie - Bułeczka z jajkiem sadzonym
Bułeczka razowa z jajkiem sadzonym. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
(7 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1788 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
-
Białko: 78 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
-
Węglowodany: 215 g
-
Cholesterol: 209 mg
-
Tłuszcz całkowity: 63 g
-
Błonnik: 30 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Jajko sadzone
Składniki:
- 1 bułeczka razowa (ok. 80 g)
- 1 jajko
- miękka margaryna (ok. 10 g)
- 2 plasterki chudej wędliny
- 2 plastry pomidora
- kiełki
Sposób przyrządzenia:
Na rozgrzanej patelni przyrumienić przekrojoną bułkę (od wewnętrznych stron). Na tej samej patelni zrobić jajko sadzone. Spód bułki posmarować margaryną, ułożyć kiełki, położyć jajko sadzone, 2 plastry pomidora. Wszystko przykryć drugą połówką kromki.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij