Śniadanie - Bułeczka z jajkiem sadzonym
Bułeczka razowa z jajkiem sadzonym. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
(7 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1988 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
-
Białko: 88 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
-
Węglowodany: 255 g
-
Cholesterol: 209 mg
-
Tłuszcz całkowity: 68 g
-
Błonnik: 36 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Jajko sadzone
Składniki:
- 1 bułeczka razowa (ok. 100 g)
- 1 jajko
- miękka margaryna (ok. 10 g)
- 2 plasterki chudej wędliny
- 2 plastry pomidora
- kiełki
Sposób przyrządzenia:
Na rozgrzanej patelni przyrumienić przekrojoną bułkę od wewnętrznych stron. Na tej samej patelni przygotować jajko sadzone. Spód bułki posmarować margaryną, ułożyć kiełki, położyć jajko sadzone, 2 plastry pomidora. Wszystko przykryć drugą połówką kromki.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij