Śniadanie - Jajecznica | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Jajecznica

Jajecznica. Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1406 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 20 g
  • Białko: 72 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
  • Węglowodany: 165 g
  • Cholesterol: 278 mg
  • Tłuszcz całkowity: 48 g
  • Błonnik: 28 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Składniki:
  • 1 bułeczka razowa (80 g)
  • margaryna do smarowania
  • 2 listki sałaty
  • 2 plastry pomidora
  • 4 plasterki ogórka
Jajecznica
Składniki:
  • 40 ml mleka
  • 1 jajko
  • pieprz, zioła
Sposób przyrządzenia:
Mleko zagotować w rondelku, wbić jajko i dusić do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Doprawić do smaku.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej