Śniadanie - Kanapka z chudą wędliną | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapka z chudą wędliną

2 kromki chleba żytnio-razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z 2 plastrami chudej wędliny bez soli, z 1 plasterkiem sera żółtego o obniżonej zawartości tłuszczu, z sałatą i pomidorem. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 - 4 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1760 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
  • Białko: 74 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
  • Węglowodany: 229 g
  • Cholesterol: 125 mg
  • Tłuszcz całkowity: 59 g
  • Błonnik: 38 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Składniki:
  • 3 plasterki chudej wędliny (20 g)
  • 1 plasterek sera żółtego niskotłuszczowego (ok. 19 g)
  • 10 g miękkiej margaryny
  • 3 liście sałaty zielonej
  • 3 plastry pomidora
  • odrobina pieprzu
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej