Śniadanie - Kanapka z chudą wędliną
2 kromki chleba żytnio-razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z 2 plastrami chudej wędliny bez soli, z 1 plasterkiem sera żółtego o obniżonej zawartości tłuszczu, z sałatą i pomidorem. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 - 4 dzień)
(3 - 4 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1760 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
-
Białko: 74 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
-
Węglowodany: 229 g
-
Cholesterol: 125 mg
-
Tłuszcz całkowity: 59 g
-
Błonnik: 38 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Składniki:
- 3 plasterki chudej wędliny (20 g)
- 1 plasterek sera żółtego niskotłuszczowego (ok. 19 g)
- 10 g miękkiej margaryny
- 3 liście sałaty zielonej
- 3 plastry pomidora
- odrobina pieprzu
Dodaj do ulubionych
Udostępnij