Śniadanie - Kanapka z chudą wędliną i warzywami | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapka z chudą wędliną i warzywami

2 kromki pieczywa razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (5 g) z chudą wędliną i warzywami. Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(2 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1204 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
  • Białko: 64 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
  • Węglowodany: 142 g
  • Cholesterol: 139 mg
  • Tłuszcz całkowity: 40 g
  • Błonnik: 31 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Składniki:
  • 2 plasterki chudej wędliny (30 g)
  • 4 plasterki ogórka zielonego (25 g)
  • 2 plastry pomidora
  • 2 liście sałaty
  • pieprz
Sposób przyrządzenia:
Kromki pieczywa posmarować margaryną, położyć po listku sałaty, po plasterku wędliny, pomidora i ogórka. Oprószyć pieprzem.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej