Śniadanie - Kanapka z chudą wędliną i warzywami
2 kromki pieczywa razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (5 g) z chudą wędliną i warzywami. Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(2 dzień)
(2 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1204 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
-
Białko: 64 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
-
Węglowodany: 142 g
-
Cholesterol: 139 mg
-
Tłuszcz całkowity: 40 g
-
Błonnik: 31 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Składniki:
- 2 plasterki chudej wędliny (30 g)
- 4 plasterki ogórka zielonego (25 g)
- 2 plastry pomidora
- 2 liście sałaty
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Kromki pieczywa posmarować margaryną, położyć po listku sałaty, po plasterku wędliny, pomidora i ogórka. Oprószyć pieprzem.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij