Śniadanie - Kanapka z pastą owocową | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapka z pastą owocową

2 kromki chleba żytnio-razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą owocową. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) z 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1809 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 24 g
  • Białko: 75 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
  • Węglowodany: 240 g
  • Cholesterol: 75 mg
  • Tłuszcz całkowity: 54 g
  • Błonnik: 52 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Pasta owocowa
Składniki (na 2 dni):
  • 90 g twarogu
  • 1 łyżka otrębów pszennych
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
  • 1 małe jabłko (ok. 100 g)
  • ½ łyżeczki miodu
  • cynamon, sok z cytryny
Sposób przyrządzenia:
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać otręby, jogurt naturalny, starte jabłko (skropione cytryną, żeby nie sczerniało), miód, cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej