Śniadanie - Kanapka z pastą owocową
2 kromki chleba żytnio-razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą owocową. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) z 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
(1 - 2 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1809 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 24 g
-
Białko: 75 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
-
Węglowodany: 240 g
-
Cholesterol: 75 mg
-
Tłuszcz całkowity: 54 g
-
Błonnik: 52 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Pasta owocowa
Składniki (na 2 dni):
- 90 g twarogu
- 1 łyżka otrębów pszennych
- 2 łyżki jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
- 1 małe jabłko (ok. 100 g)
- ½ łyżeczki miodu
- cynamon, sok z cytryny
Sposób przyrządzenia:
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać otręby, jogurt naturalny, starte jabłko (skropione cytryną, żeby nie sczerniało), miód, cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij