Śniadanie - Kanapka z pastą rybną
3 kromki chleba żytnio-razowego (100 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z rybną z pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) z listkami sałaty. Kawa zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
(5 - 6 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1968 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 24 g
-
Białko: 86 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 21 g
-
Węglowodany: 272 g
-
Cholesterol: 128 mg
-
Tłuszcz całkowity: 65 g
-
Błonnik: 40 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Pasta rybna
Składniki na pastę (na 2 dni):
- 60 g makreli wędzonej
- 1 mały ogórek zielony
- 1 łyżeczka koperku
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ogórka pokroić w drobną kostkę, wymieszać z makrelą i pieprzem.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij