Śniadanie - Kanapka z pastą rybną | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapka z pastą rybną

3 kromki chleba żytnio-razowego (100 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z rybną z pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) z listkami sałaty. Kawa zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1968 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 24 g
  • Białko: 86 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 21 g
  • Węglowodany: 272 g
  • Cholesterol: 128 mg
  • Tłuszcz całkowity: 65 g
  • Błonnik: 40 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Pasta rybna
Składniki na pastę (na 2 dni):
  • 60 g makreli wędzonej
  • 1 mały ogórek zielony
  • 1 łyżeczka koperku
  • pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ogórka pokroić w drobną kostkę, wymieszać z makrelą i pieprzem.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej