Śniadanie - Kanapka z pastą twarogową
2 kromki chleba żytnio-razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z twarogu z pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) z listkami sałaty. Kawa rozpuszczalna (słaba) z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
(5 - 6 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1823 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
-
Białko: 74 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
-
Węglowodany: 230 g
-
Cholesterol: 105 mg
-
Tłuszcz całkowity: 62 g
-
Błonnik: 35 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Pasta
Składniki na pastę (na 2 dni):
- 90 g twarogu
- 2 łyżki drobno posiekanego koperku
- 4 główki rzodkiewki
- 2 łyżki jogurtu naturalnego do 1,5% tłuszczu
- odrobina pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać jogurt, startą lub pokrojoną w drobną kostkę rzodkiewkę, szczypiorek, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij