Śniadanie - Kanapka z pastą twarogową | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapka z pastą twarogową

2 kromki chleba żytnio-razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z twarogu z pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) z listkami sałaty. Kawa rozpuszczalna (słaba) z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1823 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
  • Białko: 74 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
  • Węglowodany: 230 g
  • Cholesterol: 105 mg
  • Tłuszcz całkowity: 62 g
  • Błonnik: 35 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Pasta
Składniki na pastę (na 2 dni):
  • 90 g twarogu
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • 4 główki rzodkiewki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego do 1,5% tłuszczu
  • odrobina pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać jogurt, startą lub pokrojoną w drobną kostkę rzodkiewkę, szczypiorek, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej