Śniadanie - Kanapka z pastą z twarogu | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapka z pastą z twarogu

2 kromki chleba żytnio-razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z twarogu z pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) i listkami sałaty. Kawa rozpuszczalna (słaba) z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1795 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
  • Białko: 74 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 21 g
  • Węglowodany: 237 g
  • Cholesterol: 90 mg
  • Tłuszcz całkowity: 61 g
  • Błonnik: 41 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Pasta twarogowa
Składniki (na 2 dni):
  • 90g twarogu
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • 6 zielonych oliwek
  • 2 suszone pomidory
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego do 1,5% tłuszczu (ok. 30 g)
  • odrobina pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać jogurt, pokrojone w drobną kostkę oliwki i suszone pomidory, koperek, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej