Śniadanie - Kanapka z pastą z twarogu
2 kromki chleba żytnio-razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z twarogu z pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) i listkami sałaty. Kawa rozpuszczalna (słaba) z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
(1 - 2 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1795 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
-
Białko: 74 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 21 g
-
Węglowodany: 237 g
-
Cholesterol: 90 mg
-
Tłuszcz całkowity: 61 g
-
Błonnik: 41 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Pasta twarogowa
Składniki (na 2 dni):
- 90g twarogu
- 2 łyżki drobno posiekanego koperku
- 6 zielonych oliwek
- 2 suszone pomidory
- 2 łyżki jogurtu naturalnego do 1,5% tłuszczu (ok. 30 g)
- odrobina pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać jogurt, pokrojone w drobną kostkę oliwki i suszone pomidory, koperek, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij