Śniadanie - Kanapki z chudą wędliną i jajkiem | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapki z chudą wędliną i jajkiem

2 kromki pieczywa razowego (60 g) z chudą wędliną i jajkiem. Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1053 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Białko: 55 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
  • Węglowodany: 130 g
  • Cholesterol: 239 mg
  • Tłuszcz całkowity: 30 g
  • Błonnik: 25 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 7 g
Składniki:
  • 2 kromki ciemnego pieczywa (60 g)
  • keczup do posmarowania pieczywa
  • 2 liście sałaty
  • 2 plastry pomidora
  • 4 plasterki ogórka zielonego
  • 1 plasterek polędwicy z kurczaka
  • ½ jajka
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej