Śniadanie - Kanapki z pastą owocową | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapki z pastą owocową

3 kromki chleba żytnio-razowego (100 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą owocową. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
  • Wartość energetyczna: 2009 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 26 g
  • Białko: 83 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
  • Węglowodany: 292 g
  • Cholesterol: 75 mg
  • Tłuszcz całkowity: 55 g
  • Błonnik: 52 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
Pasta owocowa
Składniki (na 2 dni):
  • 100 g twarogu
  • 1 łyżka otrębów pszennych
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
  • 1 małe jabłko (ok. 100 g)
  • ½ łyżeczki miodu
  • cynamon, sok z cytryny
Sposób przyrządzenia:
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać otręby, jogurt naturalny, starte jabłko (skropione cytryną, żeby nie sczerniało), miód, cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz