Śniadanie - Kanapki z pastą warzywną
2 kromki pieczywa razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (5 g) z pastą warzywną. Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1-2 dzień)
(1-2 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1434 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
-
Białko: 78 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
-
Węglowodany: 174 g
-
Cholesterol: 167 mg
-
Tłuszcz całkowity: 46 g
-
Błonnik: 30 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
Pasta warzywna
Składniki (2 porcje):
- 100 g chudego twarogu
- 50 g jogurtu naturalnego
- 2 rzodkiewki
- ¼ ogórka zielonego
- 2 łyżki kiełków brokułu
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Rzodkiewkę i ogórka utrzeć na tarce o dużych otworach, kiełki brokułu drobno posiekać. Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem, dodać warzywa, doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij