Śniadanie - Kanapki z pastą warzywną | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapki z pastą warzywną

2 kromki pieczywa razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (5 g) z pastą warzywną. Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1-2 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1434 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
  • Białko: 78 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
  • Węglowodany: 174 g
  • Cholesterol: 167 mg
  • Tłuszcz całkowity: 46 g
  • Błonnik: 30 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
Pasta warzywna
Składniki (2 porcje):
  • 100 g chudego twarogu
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 2 rzodkiewki
  • ¼ ogórka zielonego
  • 2 łyżki kiełków brokułu
  • pieprz
Sposób przyrządzenia:
Rzodkiewkę i ogórka utrzeć na tarce o dużych otworach, kiełki brokułu drobno posiekać. Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem, dodać warzywa, doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej