Śniadanie - Kanapki z pastą warzywną
3 kromki pieczywa razowego (90 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą warzywną. Kawa zbożowa z mlekiem (100 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1-2 dzień)
(1-2 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1610 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 20 g
-
Białko: 89 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
-
Węglowodany: 196 g
-
Cholesterol: 181 mg
-
Tłuszcz całkowity: 51 g
-
Błonnik: 33 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Pasta warzywna
Składniki (2 porcje):
- 120 g chudego twarogu
- 50 g jogurtu naturalnego
- 2 rzodkiewki
- ¼ ogórka zielonego
- 2 łyżki kiełków brokułu
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Rzodkiewkę i ogórka utrzeć na tarce o dużych otworach, kiełki brokułu drobno posiekać. Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem, dodać warzywa, doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij