Śniadanie - Kanapki z pastą z białego sera
2 cienkie kromeczki pieczywa razowego (60 g) posmarowane margaryną miękką (5 g) z pastą z białego sera. Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 dzień)
(1 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1021 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
-
Białko: 61 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
-
Węglowodany: 115 g
-
Cholesterol: 87 mg
-
Tłuszcz całkowity: 35 g
-
Błonnik: 25 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
Pasta z białego sera
Składniki na pastę (2 porcje):
- 50 g chudego twarogu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 rzodkiewki
- 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku lub koperku
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Rzodkiewkę utrzeć na tarce o dużych otworach. Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem, dodać rzodkiewkę i zieleninę, doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij