Śniadanie - Kanapki z pastą z makreli | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapki z pastą z makreli

2 kromki chleba żytnio-razowego (80 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą rybną z pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) i listkami sałaty. Kawa zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1780 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 20 g
  • Białko: 80 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Węglowodany: 230 g
  • Cholesterol: 121 mg
  • Tłuszcz całkowity: 59 g
  • Błonnik: 37 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
Pasta z makreli
Składniki na pastę (na 2 dni):
  • 50 g makreli wędzonej
  • 1 mały ogórek
  • 1 łyżeczka koperku
  • pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ogórka pokroić w drobną kostkę, wymieszać z makrelą i pieprzem.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Następny przepis Dalej