Śniadanie - Kanapki z pastą z makreli i pomidorem
2 cienkie kromeczki pieczywa razowego (60 g) z pastą z makreli z 2 plastrami pomidora. Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(4 dzień)
(4 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1016 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
-
Białko: 53 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 7 g
-
Węglowodany: 121 g
-
Cholesterol: 88 mg
-
Tłuszcz całkowity: 35 g
-
Błonnik: 23 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
Pasta z makreli
Składniki (2 porcje):
- 50 g chudego twarogu
- 30 g wędzonej makreli
- 1 łyżka jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
- 1 łyżeczka drobno posiekanej cebuli
- 1 mały ogórek kiszony (starty na tarce)
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki wymieszać.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij