Śniadanie - Kanapki z pastą z makreli i pomidorem | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapki z pastą z makreli i pomidorem

2 cienkie kromeczki pieczywa razowego (60 g) z pastą z makreli z 2 plastrami pomidora. Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(4 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1016 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
  • Białko: 53 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 7 g
  • Węglowodany: 121 g
  • Cholesterol: 88 mg
  • Tłuszcz całkowity: 35 g
  • Błonnik: 23 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
Pasta z makreli
Składniki (2 porcje):
  • 50 g chudego twarogu
  • 30 g wędzonej makreli
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej cebuli
  • 1 mały ogórek kiszony (starty na tarce)
  • pieprz
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki wymieszać.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej