Śniadanie - Kanapki z pastą z rybną | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapki z pastą z rybną

3 kromki chleba żytnio-razowego (100 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z twarogu i wędzonej ryby z pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) i listkami sałaty. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1966 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
  • Białko: 85 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
  • Węglowodany: 262 g
  • Cholesterol: 130 mg
  • Tłuszcz całkowity: 66 g
  • Błonnik: 45 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Pasta z twarogu i wędzonej ryby
Składniki (na 2 dni):
  • 50 g twarogu
  • 50 g wędzonej makreli
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego do 1,5% tłuszczu
  • przyprawy: odrobina pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Rybę rozdrobnić. Ser i rybę przepuścić przez maszynkę do mielenia lub rozgnieść widelcem, dodać jogurt naturalny, drobno posiekaną pietruszkę, pieprz i dokładnie wymieszać.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej