Śniadanie - Kanapki z pastą z rybną
3 kromki chleba żytnio-razowego (100 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z twarogu i wędzonej ryby z pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) i listkami sałaty. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
(1 - 2 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1966 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
-
Białko: 85 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
-
Węglowodany: 262 g
-
Cholesterol: 130 mg
-
Tłuszcz całkowity: 66 g
-
Błonnik: 45 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Pasta z twarogu i wędzonej ryby
Składniki (na 2 dni):
- 50 g twarogu
- 50 g wędzonej makreli
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki jogurtu naturalnego do 1,5% tłuszczu
- przyprawy: odrobina pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Rybę rozdrobnić. Ser i rybę przepuścić przez maszynkę do mielenia lub rozgnieść widelcem, dodać jogurt naturalny, drobno posiekaną pietruszkę, pieprz i dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij