Śniadanie - Kanapki z pastą z twarogu
3 kromki chleba żytnio-razowego (100 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z twarogu, pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) i listkami sałaty. Kawa rozpuszczalna (słaba) z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
(1 - 2 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1995 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
-
Białko: 79 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 24 g
-
Węglowodany: 272 g
-
Cholesterol: 100 mg
-
Tłuszcz całkowity: 65 g
-
Błonnik: 46 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
Pasta z twarogu
Składniki (na 2 dni):
- 100 g twarogu
- 2 łyżki drobno posiekanego koperku
- 6 zielonych oliwek
- 2 suszone pomidory
- 2 łyżki jogurtu naturalnego do 1,5% tłuszczu
- przyprawy: odrobina pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać jogurt, pokrojone w drobną kostkę oliwki i suszone pomidory, koperek, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij