Śniadanie - Kanapki z pastą z twarogu z rzodkiewką | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapki z pastą z twarogu z rzodkiewką

3 kromki chleba żytnio-razowego (100 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z twarogu z rzodkiewką i listkami sałaty. Kawa rozpuszczalna (słaba) z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
  • Wartość energetyczna: 2023 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 26 g
  • Białko: 85 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
  • Węglowodany: 268 g
  • Cholesterol: 105 mg
  • Tłuszcz całkowity: 69 g
  • Błonnik: 40 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Pasta z rzodkiewką
Składniki (na 2 dni):
  • 100 g twarogu
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • 4 główki rzodkiewki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego do 1,5% tłuszczu
  • odrobina pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać jogurt, startą lub pokrojoną w drobną kostkę rzodkiewkę, szczypiorek, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej