Śniadanie - Kanapki z pastą z twarogu z rzodkiewką
3 kromki chleba żytnio-razowego (100 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z twarogu z rzodkiewką i listkami sałaty. Kawa rozpuszczalna (słaba) z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
(5 - 6 dzień)
-
Wartość energetyczna: 2023 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 26 g
-
Białko: 85 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
-
Węglowodany: 268 g
-
Cholesterol: 105 mg
-
Tłuszcz całkowity: 69 g
-
Błonnik: 40 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Pasta z rzodkiewką
Składniki (na 2 dni):
- 100 g twarogu
- 2 łyżki drobno posiekanego koperku
- 4 główki rzodkiewki
- 2 łyżki jogurtu naturalnego do 1,5% tłuszczu
- odrobina pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać jogurt, startą lub pokrojoną w drobną kostkę rzodkiewkę, szczypiorek, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij