Śniadanie - Kanapki z pastą z białego sera
3 cienkie kromki pieczywa razowego (90 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z pastą z białego sera. Kawa zbożowa z mlekiem (100 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 dzień)
(1 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1621 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
-
Białko: 85 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
-
Węglowodany: 194 g
-
Cholesterol: 136 mg
-
Tłuszcz całkowity: 55 g
-
Błonnik: 35 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Pasta z białego sera
Składniki (2 porcje):
- 120 g chudego twarogu
- 50 g jogurtu naturalnego
- 2 rzodkiewki
- 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku lub koperku
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Rzodkiewkę utrzeć na tarce o dużych otworach. Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem, dodać rzodkiewkę i zieleninę, doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij