Śniadanie - Kanapki z plastrami polędwicy | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapki z plastrami polędwicy

2 kromki chleba żytnio-razowego (80 g) posmarowane margaryną (10 g) z 2 plastrami polędwicy z indyka, z połową jajka z pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) i listkami sałaty. Kawa zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1776 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
  • Białko: 77 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
  • Węglowodany: 225 g
  • Cholesterol: 226 mg
  • Tłuszcz całkowity: 60 g
  • Błonnik: 36 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej