Śniadanie - Kanapki z polędwicą z indyka | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Kanapki z polędwicą z indyka

3 kromki chleba żytnio-razowego (100 g) posmarowane margaryną miękką (10 g) z 3 plasterkami polędwicy z indyka, ½ jajka, pomidorem (ok. 3 plastry 75 g) i listkami sałaty. Kawa zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1976 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
  • Białko: 87 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Węglowodany: 255 g
  • Cholesterol: 229 mg
  • Tłuszcz całkowity: 64 g
  • Błonnik: 36 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej