Śniadanie - Musli owocowe z jogurtem naturalnym i jabłkiem
Musli owocowe z jogurtem naturalnym i jabłkiem. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 - 4 dzień)
(3 - 4 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1744 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 26 g
-
Białko: 78 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
-
Węglowodany: 220 g
-
Cholesterol: 102 mg
-
Tłuszcz całkowity: 61 g
-
Błonnik: 32 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Musli
Składniki (na 2 dni):
- 40 g płatków owsianych
- 5 g płatków migdałowych
- 5 g orzechów włoskich
- 1 morela suszona
- 1 jabłko suszone
- 1 śliwka suszona
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka miodu
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane, orzechy i migdały wymieszać z miodem i olejem rzepakowym. Rozsypać na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i piec ok. 10 minut, aż wszystkie składniki się zarumienią. Wyciągnąć z piekarnika i wymieszać z posiekanymi suszonymi owocami. Podawać z jogurtem i małym jabłkiem (ok. 150 g) startym na tarce o dużych oczkach.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij