Śniadanie - Musli owocowe z jogurtem naturalnym i jabłkiem
Musli owocowe z jogurtem naturalnym i jabłkiem. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 - 4 dzień)
(3 - 4 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1944 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 28 g
-
Białko: 85 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
-
Węglowodany: 260 g
-
Cholesterol: 107 mg
-
Tłuszcz całkowity: 66 g
-
Błonnik: 37 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Musli owocowe z jogurtem naturalnym i jabłkiem
Składniki (na 2 dni):
- 50 g płatków owsianych
- 5 g płatków migdałowych
- 5 g orzechów włoskich
- 1 morela suszona
- 1 jabłko suszone
- 1 śliwka suszona
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka miodu
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane, orzechy i migdały wymieszać z miodem i olejem rzepakowym. Rozsypać na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem do pieczenia i piec ok. 10 minut, aż wszystkie składniki się zarumienią. Wyciągnąć z piekarnika i wymieszać z posiekanymi suszonymi owocami. Podawać z jogurtem i małym jabłkiem (ok. 150 g) startym na tarce o dużych oczkach.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij