Śniadanie - Musli owocowe z jogurtem naturalnym i jabłkiem | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Musli owocowe z jogurtem naturalnym i jabłkiem

Musli owocowe z jogurtem naturalnym i jabłkiem. Kawa rozpuszczalna (słaba) lub zbożowa z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 - 4 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1944 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 28 g
  • Białko: 85 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
  • Węglowodany: 260 g
  • Cholesterol: 107 mg
  • Tłuszcz całkowity: 66 g
  • Błonnik: 37 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Musli owocowe z jogurtem naturalnym i jabłkiem
Składniki (na 2 dni):
  • 50 g płatków owsianych
  • 5 g płatków migdałowych
  • 5 g orzechów włoskich
  • 1 morela suszona
  • 1 jabłko suszone
  • 1 śliwka suszona
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka miodu
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane, orzechy i migdały wymieszać z miodem i olejem rzepakowym. Rozsypać na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem do pieczenia i piec ok. 10 minut, aż wszystkie składniki się zarumienią. Wyciągnąć z piekarnika i wymieszać z posiekanymi suszonymi owocami. Podawać z jogurtem i małym jabłkiem (ok. 150 g) startym na tarce o dużych oczkach.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej