Śniadanie - Placuszki otrębowe
Placuszki otrębowe. Kawa rozpuszczalna (słaba) z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
(7 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1777 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
-
Białko: 77 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
-
Węglowodany: 241 g
-
Cholesterol: 116 mg
-
Tłuszcz całkowity: 57 g
-
Błonnik: 32 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Placuszki otrębowe
Składniki:
- 40 g płatków owsianych
- 50 g serka homogenizowanego Danio light
- 2 morele suszone (14 g)
- 2 śliwki suszone (14 g)
- 2 suszone jabłka (14 g)
- 1 białko
- ½ łyżeczki cukru wanilinowego
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane wymieszać z cukrem wanilinowym, pokrojonymi w drobną kostkę morelami, śliwkami, jabłkami, dodać serek homogenizowany i zostawić na jakąś godzinę. Po tym czasie dodać białko i wymieszać. Formować placuszki i rumienić z obydwu stron.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij