Śniadanie - Placuszki otrębowe | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Placuszki otrębowe

Placuszki otrębowe. Kawa rozpuszczalna (słaba) z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1777 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
  • Białko: 77 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
  • Węglowodany: 241 g
  • Cholesterol: 116 mg
  • Tłuszcz całkowity: 57 g
  • Błonnik: 32 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Placuszki otrębowe
Składniki:
  • 40 g płatków owsianych
  • 50 g serka homogenizowanego Danio light
  • 2 morele suszone (14 g)
  • 2 śliwki suszone (14 g)
  • 2 suszone jabłka (14 g)
  • 1 białko
  • ½ łyżeczki cukru wanilinowego
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane wymieszać z cukrem wanilinowym, pokrojonymi w drobną kostkę morelami, śliwkami, jabłkami, dodać serek homogenizowany i zostawić na jakąś godzinę. Po tym czasie dodać białko i wymieszać. Formować placuszki i rumienić z obydwu stron.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej