Śniadanie - Placuszki otrębowe
Placuszki otrębowe. Kawa rozpuszczalna (słaba) z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
(7 dzień)
-
Wartość energetyczna: 2033 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
-
Białko: 90 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
-
Węglowodany: 248 g
-
Cholesterol: 131 mg
-
Tłuszcz całkowity: 60 g
-
Błonnik: 41 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Placuszki otrębowe
Składniki:
- 50 g płatków owsianych
- 75 g serka homogenizowanego Danio light
- 2 morele suszone
- 2 śliwki suszone
- 2 suszone jabłka
- 1 białko
- ½ łyżeczki cukru wanilinowego
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane wymieszać z cukrem wanilinowym, pokrojonymi w drobną kostkę morelami i śliwkami, dodać serek homogenizowany i zostawić na godzinę. Po tym czasie dodać białko i wymieszać. Formować placuszki i rumienić z obydwu stron.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij