Śniadanie - Placuszki otrębowe | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Placuszki otrębowe

Placuszki otrębowe. Kawa rozpuszczalna (słaba) z mlekiem 1,5% (150 ml) i 2 łyżeczkami cukru brązowego.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 2033 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
  • Białko: 90 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
  • Węglowodany: 248 g
  • Cholesterol: 131 mg
  • Tłuszcz całkowity: 60 g
  • Błonnik: 41 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Placuszki otrębowe
Składniki:
  • 50 g płatków owsianych
  • 75 g serka homogenizowanego Danio light
  • 2 morele suszone
  • 2 śliwki suszone
  • 2 suszone jabłka
  • 1 białko
  • ½ łyżeczki cukru wanilinowego
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane wymieszać z cukrem wanilinowym, pokrojonymi w drobną kostkę morelami i śliwkami, dodać serek homogenizowany i zostawić na godzinę. Po tym czasie dodać białko i wymieszać. Formować placuszki i rumienić z obydwu stron.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej