Śniadanie - Placuszki owsiane | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Placuszki owsiane

Placuszki owsiane. Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(6 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1031 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
  • Białko: 54 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
  • Węglowodany: 118 g
  • Cholesterol: 86 mg
  • Tłuszcz całkowity: 37 g
  • Błonnik: 28 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
Placuszki otrębowe
Składniki:
  • 40 g otrębów pszennych
  • 20 g płatków owsianych
  • 150 g serka homogenizowanego light
  • 2 morele suszone
  • 2 jabłka suszone
  • 1 białko
  • 10 g płatków migdałowych
  • ½ łyżeczki cukru wanilinowego
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane wymieszać z cukrem wanilinowym, pokrojonymi w drobną kostkę morelami i śliwkami, dodać serek homogenizowany i zostawić na godzinę. Po tym czasie dodać białko, płatki migdałowe i wymieszać. Jedną część masy odłożyć do lodówki na następny dzień. Z drugiej uformować placuszki i rumienić z obydwu stron na patelni bez dodatku tłuszczu.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej