Śniadanie - Placuszki owsiane
Placuszki owsiane. Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(6 dzień)
(6 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1031 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
-
Białko: 54 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
-
Węglowodany: 118 g
-
Cholesterol: 86 mg
-
Tłuszcz całkowity: 37 g
-
Błonnik: 28 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
Placuszki otrębowe
Składniki:
- 40 g otrębów pszennych
- 20 g płatków owsianych
- 150 g serka homogenizowanego light
- 2 morele suszone
- 2 jabłka suszone
- 1 białko
- 10 g płatków migdałowych
- ½ łyżeczki cukru wanilinowego
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane wymieszać z cukrem wanilinowym, pokrojonymi w drobną kostkę morelami i śliwkami, dodać serek homogenizowany i zostawić na godzinę. Po tym czasie dodać białko, płatki migdałowe i wymieszać. Jedną część masy odłożyć do lodówki na następny dzień. Z drugiej uformować placuszki i rumienić z obydwu stron na patelni bez dodatku tłuszczu.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij