Śniadanie - Placuszki owsiane | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Śniadanie - Placuszki owsiane

Placuszki owsiane. Kawa zbożowa z mlekiem (75 ml) i cukrem (5 g) lub herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(na 1 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1210 kcal
  • Białko: 69 g
  • Węglowodany: 135 g
  • Tłuszcz całkowity: 43 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
  • Cholesterol: 109 mg
  • Błonnik: 34 g
Zupa pomidorowa z ryżem
Składniki(na 2 porcje):
  • 60 g otrębów pszennych
  • 40 g płatków owsianych
  • 150 g serka homogenizowanego Danio light
  • 2 morele suszone
  • 2 jabłka suszone
  • 1 białko
  • 10g płatków migdałowych
  • ½ łyżeczki cukru wanilinowego
Sposób przyrządzenia:
Płatki owsiane wymieszać z cukrem wanilinowym, pokrojonymi w drobną kostkę morelami i śliwkami, dodać serek homogenizowany i zostawić na godzinę. Po tym czasie dodać białko, płatki migdałowe i wymieszać. Jedną część masy odłożyć do lodówki na następny dzień, a z drugiej formować placuszki i rumienić z obydwu stron na patelni bez dodatku tłuszczu.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej